Үйлдвэрлэлд дотоод хяналтын төлөвлөгөөг /сар, улирал, жилээр/ гарган батлуулж, хэрэгжүүлэх, хяналт тавих, тайлагнах; Эрүүл ахуйн стандартыг бариулж хяналт тавьж ажиллах, заавар зөвлөгөө өгөх, үнэлгээ дүгнэлт өгөх,тайлагнах; Хүнсний тухай хууль тогтоомж, үндсэн үүрэгт ажлын хүрээнд сургалт хөгжлийн төлөвлөгөө гаргаж, эрүүл ахуй чанар аюулгүй байдалд чиглэсэн сургалт зохион байгуулах,шинэ мэдлэг мэдээллээр тогтмол хангах; Олон улсын чанарын стандарт болон мэргэжлийн хяналтын газраас хэрэгжүүлж буй дүрэм журам, заавар зөвлөмж, тогтоол шийдвэрийг үйл ажиллагаандаа нэвтрүүлж ажиллах ТЭМ-с бэлэн бүтээгдэхүүн гарах бүх процесст хяналт тавьж ажиллах Үйлдвэр HACCP тогтолцоог хэрэгжүүлэж байгаа тул бага удирдан нэвтрүүлэх Ажлын байранд тавигдах шаардлага
Бүтээгдэхүүн болон үйлчилгээний борлуулалтыг нэмэгдүүлэх Харилцагчидтай тогтмол холбоо тогтоох болон харилцан яриа хийх Борлуулалтын стратеги болон төлөвлөгөө боловсруулж хэрэгжүүлэх Харилцагчдын хэрэгцээ шаардлагыг ойлгох болон шийдэл санал болгох Борлуулалтын багтай хамтран ажиллах, Батлагдсан төлөвлөгөөний дагуу борлуулалт хийх Борлуулалтыг нэмэгдүүлэхэд хамтран ажиллах Шинэ харилцагч үүсгэх, харилцаа холбоо тогтоох АБТ-д заасан бусад үүрэг