Хүнсний бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдлыг хянах Тухайн бүтээгдэхүүний технологийн процессын дагуу үйлдвэрлэлийн явцыг хянах Шинэ бүтээгдэхүүн боловсруулахад оролцох Бүтээгдэхүүний стандартыг баталгаажуулах Зохистой орц, норм, горимыг тодорхойлсон технологи карт боловсруулах. Технологийн баримт бичгийн хэрэгжилтэд хяналт тавих, мөрдүүлэх. Шинэ бүтээгдэхүүн, сетийн технологийг боловсруулах, ажилтнуудад танилцуулах. Ажилчдад технологийн карт, технологийн бүдүүвчийн дагуу бүтээгдэхүүн бэлтгэх онол ба дадлагын сургалт зохион байгуулах. Шинэ ажилтан болон дахин сургалтад хамрагдах ажилчдад бүтээгдэхүүн бэлтгэх стандартуудыг зааж сургах. Ажилчдад хүнсний эрүүл ахуйн зохистой дадал суулгах сургалт явуулах. Хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн, сав баглаа боодол зэрэгт баталгаажуулалтын процесс хийх. Салбаруудын ажилтнуудыг шинжилгээнд хамруулах, стандартын шаардлагыг танилцуулах. Технологи карт, оюуны өмчийн баримт бичгийг бүрдүүлж баталгаажуулах. Дотоод аудит, хяналт шалгалт хийх