Өглөө, өдөр оройн хоол, халуун, хүйтэн ундааны төрлийг бэлтгэж боловсруулан олгох. Хор тайлах бүтээгдэхүүн, талх, нарийн боов боловруулах. Өдөр тутмын хоолны өнгө үзэмж, амт чанар, олголтонд тогтмол хяналт тавьж ажиллах. Олголтын хийж гүйцэтгэх. Хариуцсан хэсгийн цэвэрлэгээг хийх Шууд удирдлагын даалгасан ажлыг зааврын дагуу хийж гүйцэтгэх.
- Салбарын өдөр тутмын үйл ажиллагааг хэвийн явуулах, чиглүүлэх - Байрлагсад болон өөрийн ажилтнуудын зохион байгуулалтыг удирдах - Хүнсний бүтээгдэхүүний бохирдол, тархалтаас урьдчилан сэргийлэх, эрүүл ахуй халдваргүйжүүлэлтийг хянах - Кемпийн гал тогоо болон бусад үйл ажиллагаанд хяналт тавих - Хүнсний эрүүл ахуйн стандартыг мөрдүүлж, хяналт шалгалт хийж ажиллах - Нийт ажилтнуудын эрүүл мэндийн шинжилгээнд тогтмол анхаарч, цаг хугацаанд хамруулсан эсэхэд хяналт тавих - Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйг ханган ажиллах, хоол үйлдвэрлэлийн төлөвлөгөөт цэсийг хянах, хүнсний түүхий эд бүтээгдэхүүнийг дагалдах баримт бичгийн хамт мэдрэхүйн үзүүлэлтээр үнэлгээ өгөн хүлээн авах ажиллагаанд хяналт тавих - Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний үйл ажиллагаанд хөндлөнгийн хяналт тавих, хоол үйлдвэрлэл технологийн дагуу хийгдэж байгаа эсэхт хяналт тавих - Хоол үйлдвэрлэлийн шатанд эрүүл ахуй, ариун цэврийг чандлан сахин ажиллаж байгаа эсэхт хяналт тавих - Сургалт хөгжил явуулах - Салбарын тайлан тооцоо хийх - Бусад
- Салбарын өдөр тутмын үйл ажиллагааг хэвийн явуулах, чиглүүлэх - Байрлагсад болон өөрийн ажилтнуудын зохион байгуулалтыг удирдах - Хүнсний бүтээгдэхүүний бохирдол, тархалтаас урьдчилан сэргийлэх, эрүүл ахуй халдваргүйжүүлэлтийг хянах - Кемпийн гал тогоо болон бусад үйл ажиллагаанд хяналт тавих - Хүнсний эрүүл ахуйн стандартыг мөрдүүлж, хяналт шалгалт хийж ажиллах - Нийт ажилтнуудын эрүүл мэндийн шинжилгээнд тогтмол анхаарч, цаг хугацаанд хамруулсан эсэхэд хяналт тавих - Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйг ханган ажиллах, хоол үйлдвэрлэлийн төлөвлөгөөт цэсийг хянах, хүнсний түүхий эд бүтээгдэхүүнийг дагалдах баримт бичгийн хамт мэдрэхүйн үзүүлэлтээр үнэлгээ өгөн хүлээн авах ажиллагаанд хяналт тавих - Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний үйл ажиллагаанд хөндлөнгийн хяналт тавих, хоол үйлдвэрлэл технологийн дагуу хийгдэж байгаа эсэхт хяналт тавих - Хоол үйлдвэрлэлийн шатанд эрүүл ахуй, ариун цэврийг чандлан сахин ажиллаж байгаа эсэхт хяналт тавих - Сургалт хөгжил явуулах - Салбарын тайлан тооцоо хийх - Бусад
Хэрэглэгчийн ая тухтай байх орчин нөхцөлийг бүрдүүлэх цэвэрлэгээ болон угаалга үйлчилгээг тухай бүрт нь хийж гүйцэтгэх
Төлөвлөгөөт батлагдсан цэсний дагуу өглөө, өдөр, оройн хоол, халуун хүйтэн ундааны төрлийг бэлтгэж боловсруулан олгох. Бэлэн болсон бүтээгдэхүүний өнгө, үзэмж, амт чанар, биет байдлыг батлагдсан технологи картын дагуу хийж гүйцэтгэх. Өдөр тутмын хоолны өнгө үзэмж, амт чанар, олголтонд тогтмол хяналт тавьж ажиллах. Зөөврийн хоол олголтын савлалт, сав баглаа боодолд хяналт тавьж, бүртгэлийг тогтмол хөтөлнө. Хоолны шинэ жор технологийг санаачлан үйлчилгээнд нэвтрүүлэх. Зочид хүлээн авах, баяр ёслол, захиалгат үйл ажиллагааг хүлээн авалтын удирдамжийн дагуу хийж гүйцэтгэнэ.